برخی از کشورهای اروپایی حتی در حوزههای غیرتحریمی نیز به بهانه تحریمها مراودات خود با ایران را قطع یا محدود کردهاند
اردیبهشت آنلاین: معاون بینالملل اتاق ایران با تشریح سیاستهای این معاونت در دوره مسئولیت خود، بر دو موضوع تمرکز بر تجارت با کشورهای اروپایی در بخشهای غیرتحریمی و همینطور ایجاد دفاتر تجاری در این کشورها تاکید کرد.
علیرضا یاوری در نشستی با روسای اتاقهای مشترک منطقه اروپا با اظهار تاسف از اینکه برخی از کشورهای اروپایی حتی در حوزههای غیرتحریمی نیز به بهانه تحریمها مراودات خود با ایران را قطع یا محدود کردهاند گفت: عملکرد فعالانه اتاقهای مشترک در این کشورها میتواند این شرایط را به نفع کشور و بخش خصوصی تغییر دهد.
او با تاکید بر اینکه سیاست فعلی اتاق ایران تاسیس دفاتر تجاری به جای مراکز تجاری در کشورهای خارجی و اروپایی است ادامه داد: به عنوان مثال میتوان ساختمانهای بانک ملی و صادرات در پاریس را که در حال حاضر متروکه هستند به عنوان دفتر تجاری فعال کرد. دفاتر تجاری از این جهت که میتوانند مستقل عمل کنند و سود و زیان آنها مستقل از اتاق تعریف میشود قطعا کارکرد بهتری نیز خواهند داشت و تجربههای نامطلوب مراکز تجاری ایران در سوریه و یا سودان تکرار نخواهد شد.
یاوری با بیان اینکه تمرکز ما باید در تجارت با اروپاییها بر بخشهای غیرتحریمی باشد افزود: هم در این هدف و هم در ایجاد دفاتر تجاری در کشورهای اروپایی، اتاقهای مشترک میتوانند نقش مهمی داشته باشند.
معاون بینالملل اتاق ایران با اشاره به جلسات خود با برخی سفرا و رایزنهای تجاری کشورهای دیگر گفت: در این دیدارها برخی نکات مهم مطرح شد. از جمله اینکه اغلب اتاقهای مشترک هیچ عضو خارجی از کشوری که با آن اتاق مشترک تشکیل دادهاند ندارند در حالی که رویه فعلی اتاقهای آلمان یا ایتالیا در عضوگیری از کشور متقابل در هیاتمدیره و یا عضو عادی باید در دستور کار همه اتاقهای مشترک قرار گیرد.
او بیان کرد: نکته مهم دیگر این است که بسیاری از اتاقهای مشترک یا از سوی نهاد متناظر خود در آن کشور به رسمیت شناخته نمیشوند و یا اساسا نهاد متناظری در آن کشور ندارند. که این هم نقطه ضعف بزرگی است که اتاقهای مشترک باید برای رفع آن تلاش کنند.
برای اتاقهای مشترک سهمیهای در اتاق ایران در نظر گرفته شود
در ادامه این نشست احمد پورفلاح رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا با اشاره به برخی انتظارات اتاقهای مشترک از اتاق ایران و معاونت بینالملل گفت: یکی از خواستههای اولیه ما این است که اتاقهای مشترک در مراودات خارجی و رفت و آمد هیاتهای تجاری و سفرا نادیده گرفته نشوند.
او افزود: در زمینه درخواست ویزا در خواست ما این است که اتاق ایران از تماس مستقیم پرهیز کند و اجازه دهد این اقدام از کانال اتاقهای مشترک به عنوان نمایندگان اتاق ایران انجام شود.
پورفلاح همچنین با اشاره به تعداد بالای اعضای اتاق های مشترک خواستار تعیین سهمیه و صندلی برای این اتاقها در اتاق ایران و هیات رئیسه آن شد.
عباسعلی قصاعی رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان هم با اشاره به اینکه تا قبل از تحریم ها حدود 100 هیات بزرگ آلمانی شروع به سرمایهگذاری در کشور کردند گفت: هنوز هم سرمایه های این افراد در ایران بلاتکلیف است و آنها منتظر چراغ سبزی برای بازگشت به کشور و ادامه فعالیتهای خود هستند.
تجار بینالمللی به دلیل عدم آگاهی از قوانین آسیب زیادی دیدهاند
محمد طاهری رئیس اتاق مشترک ایران و اسپانیا هم در این نشست گفت: عدم آشنایی با قوانین بینالمللی به تجار ما آسیب زیادی وارد کرده است. اقلام تحریمی ممکن است 200 قلم از 50 هزار قلم باشد اما ما از این اقلام غیرتحریمی بیاطلاع هستیم. درخواست ما برنامهریزی معاونت بینالملل برای اطلاع رسانی و آشنایی تجار بینالمللی با این مقولات است.
موضوعات :
دیدگاهتان را بنویسید