خان دوزی
یک استاد دانشگاه:

قبل از تغییر رییس بانک مرکزی باید «خاندوزی» برکنار می‌شد

از سه هفته گذشته تا به امروز بیش از 30 درصد قیمت تمام کالا‌ و خدمات افزایش یافته و این وضعیت را نمی‌توانند نتیجه فعالیت کشورهای خارجی اعلام کنند. این وضعیت دقیقا نتیجه عملکرد تیم اقتصادی دولت است

اردیبهشت آنلاین: استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان اظهار داشت: معتقدم پیش از تغییر رییس بانک مرکزی باید وزیر اقتصاد برکنار و تغییر می‌کرد و یک مدیر قوی و مسلط بر اقتصاد بر سر کار می‌آمد چراکه با حضور خاندوزی در وزارت اقتصادی هیچ متخصصی حاضر به قبول ریاست بانک مرکزی نشد.

مرتضی سامتی در گفت‌وگو با ایلنا درباره اقدام دولت نسبت به تعیین ارز 28 هزار و 500 تومان برای کالاهای اساسی در حالی که ارز 4200 تومانی را به دلیل فسادزایی آن حذف کرد، اظهار داشت: نظام تصمیم‌گیری در دولت‌ها خیلی مبتنی بر اصول عقلی و علمی نبوده‌ و نیست. به طور قطع به همان میزانی که توزیع ارز 4200 تومانی می‌توانست فسادآفرین باشد ارز 28500 تومانی هم می‌تواند فسادزا باشد اما درباره این تصمیمات اقتصادی در کشور مسائل زیادی مطرح و معمولا این تصمیمات براساس سهم خواهی گروه‌های نفوذ ناهمگن گرفته می‌شود.

سامتی با بیان اینکه وضعیت امروز نتیجه عملکرد تیم اقتصادی دولت سیزدهم است، ادامه داد: عملکرد تیم اقتصادی دولت سیزدهم امروز کاملا مشخص و این نرخ تورم گویای عملکرد مدیران اقتصادی کشور است. تنها از سه هفته گذشته تا به امروز بیش از 30 درصد قیمت تمام کالا‌ و خدمات افزایش یافته و این وضعیت را نمی‌توانند نتیجه فعالیت کشورهای خارجی اعلام کنند. این وضعیت دقیقا نتیجه عملکرد تیم اقتصادی دولت است.

این کارشناس اقتصادی گفت: توجه داشته باشیم که تنها کسی که در بازار، ارز توزیع می‌کند دولت است و بازارساز ارز هم دولت است و دولت اگر به طور مستقیم هم وارد این بازار نشود افرادی با همکاری دولت نسبت به افزایش نرخ ارز اقدام می‌کنند. این تیم اقتصادی دولت سیزدهم قدرت تصمیم ‌گیری برای اداره اقتصاد کشور را ندارد و اساسا تخصصی هم در این زمینه نداشت.

سامتی با اشاره به تغییر تیم اقتصادی دولت ادامه داد: معتقدم پیش از تغییر رییس بانک مرکزی باید وزیر اقتصاد برکنار و تغییر می‌کرد و یک مدیر قوی و مسلط بر اقتصاد بر سر کار می‌آمد چراکه با حضور خاندوزی در وزارت اقتصادی هیچ متخصصی حاضر به قبول ریاست بانک مرکزی نشد.

وی درباره ادعای وزیر اقتصاد مبنی بر کاهش نرخ تورم از سال آینده با توجه به آمار نرخ رشد نقدینگی اظهار داشت: آیا مردم به عنوان مصرف‌کننده می‌توانند این اظهارات و این ادعای وزیر اقتصاد را بپذیرند؟ در واقع وقتی روند افزایشی نرخ رشد نقدینگی کاهش پیدا می‌کند یا رشد نقدینگی به طور جزئی کاهشی می‌شود به این معنا نیست که می‌تواند عاملی برای کاهش نرخ تورم باشد. در حال حاضر نرخ تورم در ایران عدد بالایی است و این میزان نقدینگی تا زمانی که به طور محسوس کاهش پیدا نکند نمی‌توان ادعای بهبود و کاهش نرخ تورم داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام دنبال کنید