مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی از ارائه خدمات مشورتی مجازی دفاتر خبر داد
اردیبهشت آنلاین ـ مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی از ارائه خدمات مشورتی مجازی دفاتر از طریق یکی از پیامرسانهای داخلی خبر داد و گفت: این خدمت که به تصویب رئیس قوه قضاییه رسیده است به کیفیت ارائه درخواستهای مردم به دستگاه قضائی کمک میکند و موجب میشود خواستههای مردم به زبان حقوقی و قضائی در مراجع قضائی مطرح شود.
به گزارش اردیبهشت آنلاین ، حسن روحانینیا در گفتوگو با ایرنا درباره ارائه خدمت مشورت در دفاتر، افزود: هر چند همواره مردم در مراجعه به دفاتر از مشورت کاربران و مدیران دفاتر بهرهمند میشوند اما برای اینکه این خدمت به صورت نظاممند در دفاتر ارائه شود، برای سال ۱۴۰۲ موافقت ریاست قوه قضائیه برای ارائه خدمت مشورت به مردم را دریافت کردیم و برای اینکه تبدیل به عملیات اجرایی شود، کانون از حدود ۲ ماه قبل برنامهریزی کرده است تا ارائه مشورت به مردم در فضای مجازی نیز امکانپذیر شود.
وی ادامه داد: طبق طراحی انجام شده، به زودی مردم از طریق یکی از پیامرسانهای داخلی میتوانند مساله خود را مطرح کنند و از طریق همان پیامرسان به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی متصل شوند و مشورت لازم را دریافت کنند.
روحانینیا اظهارداشت: این راهنمایی و مشورت در مورد نوع درخواست، ضمائم، نحوه ثبت، اقدامات بعدی پس از ثبت دادخواست و در نهایت متن مورد تأیید قوه قضائیه است که با مشورت مدیران دفاتر تهیه و ارسال میشود. تلاش میکنیم ظرف یک ماه پیش رو این سامانه راه اندازی شود.
سامانه سخا ظرفیت کافی ندارد
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی درباره وضعیت سامانهها گفت: سامانه خدمات الکترونیک قضائی (سخا) بیش از ۱۰ سال پیش طراحی شده است و به طور طبیعی با حجم مراجعه کنونی این سامانه ظرفیت کافی ندارد؛ اگر چه متخصصان مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تلاش شبانه روزی برای پایداری سیستم دارند و کانون نیز برای کاهش ازدحام ناشی از قطعی گاه به گاه سیستم در دفاتر چند اقدام را طراحی کرده است؛ نخستین اقدام، پیشنهاد طراحی نسخه پشتیبان سخا توسط کانون بود که این مهم مورد موافقت ریاست مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه قرار گرفت و کانون تقریباً این نسخه را آماده دارد و در موارد قطعی سیستم میتواند از آن استفاده کند.
وی افزود: همچنین برای جلوگیری از معطلی مراجعان و شلوغی دفاتر، نوبتدهی الکترونیک طراحی شده است و افراد میتوانند قبل از مراجعه به دفاتر نوبت بگیرند. اقدامات جدیدی برای بهروزرسانی سیستم نوبتدهی دفاتر و همچنین توزیع متناسب نوبتها و تلفیق نوبتدهی الکترونیک و نوبتدهی حضوری دفاتر آغاز شده است.
روحانینیا به ارائه خدمات سیار اشاره کرد و اظهار داشت: خدمات سیار برای برخی افراد از جمله والدین معظم شهدا، جانبازان، افراد کهنسال و افراد کم توان حرکتی در نظر گرفته شده است که با اعزام کارشناسان دفاتر به منازل یا محل کار این افراد خدمات به آنها ارائه میشود. اکنون خدمات سیار صرفاً در تهران انجام میشود اما بنا داریم این نوع خدمترسانی را در کلانشهرها نیز راهاندازی کنیم. برای بهرهمندی از این خدمت کافیست با شماره ۱۴۷۰ تماس گرفته شود تا کارشناسان کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی برای ارائه خدمت در محل حاضر شوند.
شایان ذکر است، خانواده بزرگ کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی با شعار «دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، از مردم برای مردم» در قالب بیش از ۱۲۰۰ دفتر با نیروهای متعهد و متخصص در سراسر کشور، در تحقق «قوه قضائیه هوشمند در تراز انقلاب اسلامی» در همکاری با مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضائی، همواره مشغولِ خدمترسانی به عموم مردم شریف ایران اسلامی است.
دیدگاهتان را بنویسید