تنها ۳۴ درصد از بزرگسالان ساکن در کشورهای مورد بررسی دارای حداقل سطح سواد مالی هستند
اردیبهشت آنلاین ـ گزارش جدید سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) نشان میدهد که تنها ۳۴ درصد از بزرگسالان ساکن در کشورهای مورد بررسی دارای حداقل سطح سواد مالی هستند.
به گزارش تصویر روز به نقل از یورو نیوز ، این بدان معناست که اکثریت افراد، حداقل در ۳۹ کشور مورد مطالعه، نمیتوانند به طور موثری پول خود را مدیریت کنند، مهارتی که برای رفاه فردی و اجتماعی ضروری است.
کیارا مونتیکون، تحلیلگر ارشد در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به یورونیوز گفت: «تورم بالا و افزایش نرخ بهره اهمیت تجهیز افراد به دانش و مهارتهای مالی را برای مقابله با شرایط سخت مالی برجستهتر کرده است.»
چه کشوری در صدر جدول امتیازات اروپا است؟
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به هر یک از ۳۹ کشور مورد مطالعه، امتیاز سواد مالی داده و نتایج حاصل برای کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا نشان میدهد که با بررسی میانگین نمرات، تنها ایرلند و آلمان به حداقل آستانه سواد مالی ۷۰ از ۱۰۰ امتیاز رسیدهاند.
این بررسی نشان میدهد که افرادی که سطح تحصیلات رسمی بالاتری دارند، در مدیریت پول خود بهتر عمل میکنند، همچنین افرادی که درآمد بالاتری دارند و افرادی که شاغل هستند، در این خصوص موفقتر هستند.
همچنین، در کشورهای مورد مطالعه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، افراد بین ۳۰ تا ۵۹ سال به طور کلی سطح سواد مالی بالاتری نسبت به افراد حاضر در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال دارند. به گزارش تصویر روز به طور متوسط، مردان نیز نسبت به زنان امتیاز بالاتری دریافت کردهاند.
آشنایی با مفاهیم اصلی
از نظر اصول کلیدی مالی، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به این نتیجه رسیده که ۸۴ درصد از بزرگسالان تعریف نرخ تورم را درک میکنند، اما تنها ۶۳ درصد آنها میتوانند مفهوم «ارزش زمانی پول» را در مدیریت پسانداز خود به کار ببرند.
همچنین، تنها ۴۲ درصد از بزرگسالان شرکت کننده در این بررسی، مفهوم «بهره مرکب» را درک میکنند. ۱۵ درصد از افراد مورد بررسی هم گفتهاند که تا کنون حداقل یکبار قربانی یکی از روشهای کلاهبرداری پولی و مالی شدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید