گندم

رشد بی‌سابقه قیمت جهانی گندم در یک روز

رکوردهای جدید افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد

اردیبهشت آنلاین ـ با وجودی که قیمت جهانی گندم هر روز رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کند، مسؤولان داخلی از مناسب بودن قیمت خرید تضمینی داخل می‌گویند.

به گزارش فارس، رکوردهای جدید افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد به طوری که تنها قیمت گندم حدود 12 دلار در یک روز رشد قیمت داشت، این در حالی است که مسئولان داخلی از مناسب بودن نرخ خرید تضمینی گندم داخلی می گویند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه به تازگی گفته است که نرخ خرید 15 هزار تومان برای خرید تضمینی گندم مناسب است که می تواند انگیزه خوبی برای کشاورزان باشد.

داوود منظور با بیان اینکه قیمت تعیین شده درباره خرید تضمینی گندم، قیمت جذابی است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشاورزان هم استقبال خوبی از این تعیین قیمت داشته‌اند و ما هم مکلفیم که مطالبات کشاورزان را به سرعت به آن‌ها پرداخت کنیم.

به گزارش بلومبرگ، گندم در آخرین روز کاری این هفته 11.75 دلار و ذرت 13.25 دلار افزایش را در یک روز ثبت کرد که بیشترین افزایش در یک روز به حساب می‌آید. البته دیگر محصولات اساسی هم رشد قیمت داشتند به طوری که یولاف 7.5 دلار و دانه روغنی سویا 13.25 دلار رشد قیمت را تجربه کرد.

افزایش قیمت‌ها در شکر و پنبه هم که از مهمترین محصولات اساسی هستند نیز ادامه داشت به طوری که شکر 54 سنت و پنبه 2 دلار افزایش قیمت را تجربه کرد.

سال گذشته پس از جنگ روسیه و اوکراین و نیز در ادامه بیماری کرونا قیمت کالاهای اساسی کشاورزی بسیار افزایش یافت و طبق اعلام سازمان خواروبار جهانی ملل متحد شاخص غذایی از رشد قابل توجهی برخوردار بود.

در حال حاضر دنیا برای جلوگیری از تجربه تلخ دوران کرونا و جنگ روسیه و اوکراین به دنبال برنامه ریزی جدید برای اطمینان از امنیت غذایی هستند.

آنها تا جایی که می توانند تمرکز خود را روی تولید محصولات اساسی در داخل متمرکز کرده و می‌خواهند وابستگی خود را به واردات این گونه کالاها کاهش دهند.

از سوی دیگر کشورهای وارد کننده تلاش می‌کنند که تا جایی که می‌توانند ذخایر خود را بیشتر کنند به طوری که طبق آمارها تنها چین نیمی از گندم صادراتی دنیا را در انبارهای خود ذخیره کرده است.

طبق نظر کارشناسان در صورتی که دولت با برنامه ریزی از جمله تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی، کشاورزان را به تولید داخلی به و یژه در محصولات اساسی ترغیب کنند خطر امنیت غذایی را کاهش داده و سود اقتصادی بیشتری هم به دلیل نااطمینانی که این روزها در واردات وجود دارد، خواهد داشت.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام دنبال کنید