داشتن خودرو شاخص دیگری است که در طرح صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر مورد بررسی قرار میگیرد
اردیبهشت آنلاین ـ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که تا یک ماه دیگر دستهبندی درآمدی خانوارها از « دهک » به « صدک » تغییر میکند که بدین ترتیب احتمال اضافه، حذف و تغییر میزان «یارانه» خانوارها وجود دارد.
به گزارش ایسنا، علیرضا عسگریان در این باره اظهار کرد: بر اساس آخرین تغییراتی که صورت میگیرد ما دهکهای درآمدی را از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهک بندی میکنیم تا فاصله دهکها رُند و ساده شود. در گام دوم آنها را به صورت «صدک» در میآوریم تا تحلیل بین دهکها کلی نباشد و خیلی ریزتر و دقیقتر آنها را بررسی کنیم؛ لذا هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و صدک میشود.
وی در ادامه توضیحات خود افزود: فرض کنید زمانی میگفتند دهک دهم درآمدی باید از دریافت یارانه حذف شود اما از این پس اگر قرار است حذفی در آینده صورت بگیرد، به صورت صدکی است مثلا میگویند سه صدک آخر حذف شود و یارانه نگیرد. یا اگر قرار باشد کمکهای ویژهای ارائه شود هم از این روش استفاده میکنیم. قبلا دهک اول را داشتیم که پایینترین دهک درآمدی از نظر معیشتی است و مثلا اگر تصمیم گرفته شود یارانه ویژهای به این دهک داده شود میگویند به ۵ صدک اول یارانه ویژه را میدهیم که تعدادشان نصف مجموع دهک اول میشود؛ لذا قدرت تحلیل صدک خیلی راحتتر و فهم فاصلههای آن خیلی بهتر است. این طرح از ماه آینده اجرایی میشود.
وی در خصوص شاخصهای مدنظر در صدکبندی خانوارها برای دریافت یارانه گفت: این دادهها و شاخصها خیلی مفصل هستند که مهمترین آن بعد خانوار و ساختار خانواده است؛ اینکه خانوار چند نفره است؟ چند نفر از اعضای خانوار درآمد دارند؟ آیا آن خانوار فرزند معلول و یا بیمار خاص دارد؟ و … که در این طرح شاخصهای مختلفی بررسی میشود.
معاون وزیر رفاه ادامه داد: همچنین شاخص دیگر بررسی تراکنشهای بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و … لذا تمام حوزه و امور بانکی است.
عسگریان داشتن خودرو را شاخص دیگری عنوان کرد که در طرح صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر مورد بررسی قرار میگیرد و در این خصوص گفت: همچنین داشتن خودرو از نظر تعداد و البته کیفیت و قیمت آن هم مهم است.
وی همچنین در خصوص جابهجایی دهکها بعد از صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر عنوان کرد: فرض کنید یک نفر الان دهک هفتم است و یارانه میگیرد و مشمول یارانه تشویقی کالابرگی هم شده است حالا اگر دهک او جابه جا و مثلا هشتم شود، این فرد یارانهاش را میگیرد اما دیگر مشمول خرید تشویقی و یارانه مضاعف نمیشود و یا اگر دهک دهم رفت، یارانهاش حذف میشود.
معاون وزیر رفاه همچنین گفت که با اجرای صدک بندی، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در این چرخه صدکبندی میچرخند این در حالیست که عدهای از مردم که حدود ۶ میلیون نفر میشوند از ابتدا در طرح هدفمندی ثبت نام نکردهاند و از چرخه دریافت یارانه خارجند.
دیدگاهتان را بنویسید