این مقدار خاویار به کشورهای کانادا، مکزیک، هنگ کنگ، تایوان، سنگاپور و قطر صادر گردید
اردیبهشت آنلاین: سرپرست ادارهکل شیلات گلستان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۴۳ کیلوگرم خاویار از مرکز فرآوری واقع جزیره آشوراده شهرستان ترکمن با رعایت استانداردهای کشورهای هدف تولید و پس از صدور گواهی بهداشتی دامپزشکی صادر شد.
اسماعیل جباری در گفت و گو با ایرنا افزود: این مقدار خاویار به کشورهای کانادا، مکزیک، هنگ کنگ، تایوان، سنگاپور و قطر صادر گردید.
به گفته وی مرکز فرآوری خاویار در آشوراده ظرفیت اسمی تولید سالانه ۷۰ تُن محصول را دارد که فعالیت این مرکز از طریق انتقال خاویار پرورشی از گلستان و سایر استانها صورت میگیرد.
سرپرست اداره کل شیلات گلستان همچنین از راهاندازی چهار استخر پرورش ماهیان خاویاری در سطح استان تا پایان سال جاری خبرداد و افزود: ایجاد این تعداد استخر از سوی متقاضیان در دست پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ۶ مرکز پرورش ماهیان خاویاری در این استان با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۱۸۰ تُن خاویار مشغول فعالیت است.
گلستان به عنوان مرکز تولید و پرورش ماهیان خاویاری و محل صید تکثیری این گونه به شمار می رود و طی چند سال تلاشهایی برای جلوگیری از انقراض آن انجام شده تا با اجرای برنامههای پرورش و تکثیر مصنوعی بِرند خاویار برای ایران و استان حفظ شود.
از ویژگیهای گلستان برای توسعه مزارع پرورش خاویار، وجود سفرههای آب زیرزمینی شور به عنوان پیشنیاز تولید این گونه آبزی بوده که استان را به مرکزی مستعد برای رونق بخشیدن به راه اندازی مزارع تولید خاویار کرده است.
راه اندازی مراکز و مزرعههای تکثیر و پرورش خاویار از جمله راهکارها برای حل این مشکل و کاهش دغدغه از میان رفتن همیشگی یکی از گونههای مهم آبزیان دریای خزر است که توسط شیلات استان گلستان با جدیت پیگیری می شود.
فیلماهی، تاسماهی روسی یا چالباش، تاسماهی ایرانی یا قرهبرون، ماهی شیپ و ماهی ازونبرون یا سوروگا، گونههای اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر است.
از ویژگی های گلستان برای توسعه مزارع پرورش خاویار، وجود سفرههای آب زیرزمینی شور به عنوان پیش نیاز تولید این گونه آبزی بوده که استان را به مرکزی مستعد برای رونق بخشیدن به راه اندازی مزارع تولید خاویار کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید